Loading...
Menu

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μαθηματικής & Λογικής Σκέψης

 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μαθηματικής & Λογικής Σκέψης

Με έναν συναρπαστικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και κατά τη διάρκεια του ACSTAC 2014 ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.

Εκατόν ογδόντα έξι τριμελείς ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έλαβαν μέρος σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό που καλεί τους μαθητές να επιλύσουν μαθηματικούς και λογικούς γρίφους. Πρόκειται για μία διαδικασία μάθησης που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε σε διαδοχικές φάσεις με προκριματικούς και ημιτελικούς γύρους στους χώρους του Κολλεγίου Ανατόλια και του ΝΟΗΣΙΣ, ώστε να επιλεγούν οι ομάδες του τελικού ο οποίος έγινε το Σάββατο 15 Μαρτίου στο ΝΟΗΣΙΣ.  

Το 1ο βραβείο του Διαγωνισμού κατέκτησε το Kολλέγιο Ψυχικού με τους Νίκο Καλογερόπουλο, Φραγκίσκο Φούρλα, Κωνσταντίνο Γρηγοράκη.

Το 2ο Βραβείο το Κολλέγιο Ανατόλια με τους μαθητές Μάρκο Μαρκάκη, Δήμητρα Βαρβούτη και Κωνσταντίνο Φίστα.

Το 3ο Βραβείο κέρδισε ακόμη μία ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια αποτελούμενη από τους Νίκο Κουκουλεκίδη, Δημήτρη Καρπώνη και Θεοχάρη Βλαχοπαναγιώτη.

Το βραβείο για τους μαθητές της πρώτης ομάδας ήταν από ένα iPod shuffle (δωρεά της iSquare).

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τις ομάδες που έφτασαν στους τρεις ημιτελικούς.

http://www.acstac.gr/images/ACSTAC2014/acalc_semifinals_2014.pdf

Ο Διαγωνισμός τελέστηκε υπό  την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead